måndag 10 juni 2013

Vinn en resa till Lasse Åbergs Museum fredag 14 juni

Tävlingen går på Facebook.

Du deltar genom att
1. dela tävlingen med dina vänner
2. gilla oss
3. dessutom tala om för oss och Lasse Åberg varför du gillar honom och hans karaktärer.

Dragning sker onsdag 12 juni kl 22.00. Vinsten består i en fribiljett till bussresa Sundsvall-Bålsta-Sundsvall, entré, lunch och guidning. Vinnaren meddelas på facebook samma tid. Se nedan vilka tider som gäller för resan. Biljetten hämtas hos Bokia, Storgatan 22, senast kl 18 den 13 juni.

Resa till Lasse Åbergs museum

När Lasse Åberg och Janne Schaffer var här i början av april bestämde vi att komma och hälsa på Lasse i hans MUSeum.

Nu blir det av. Fredag den 14 juni går bussen mot Bålsta och Åbergs MUSeum.

På Åbergs museum har alla kul, både stora och små. Här finns en fantastisk samling serieinspirerad konst och serieoriginal på väggarna, en av världens främsta antika Disneysamling och Trazankoja i tre våningar med rutschbanan, hängbro och Hemliga Arnes labb. Utanför muséet finns en stor lekplats för alla barn och två snälla kossor som aldrig gör en fluga förnär.

Lasse har samlat på Disneyfigurer sedan början av 60-talet. I slutet av 1990-talet började han fundera på att visa sina samlingar i ett museum i Bålsta, hembygden sedan nästan 50 år. Väppeby ladugård renoverades och blev världens enda konst-, serie- och leksaksmuseum med egen djungel. Museet grundades av Lasse Åberg 2002.

Vi åker från Navet kl 07.00, hållplats O. Vi är efter stopp på vägen framme vid lunchtid, då vi äter lunch i museets retaurang. Lasse kommer och hälsar på oss kl 13 och sedan blir det guidning i museet. Vi åker hemåt ca kl 15.30 och är hemma i Sundsvall ca 20.30.

Avresa kan även ske från Hudiksvall med avgång med buss från Hudiksvalls busstation ca kl 08.00. Platsreservation och anmälan görs hos Hälsinge Bok i Galleria Guldsmeden i Hudiksvall. Avresande från Hudiksvall betalar biljetten på bussen.

Se museets hemsida här.

I resan ingår bussresa, entré, lunch och guidning i museet. Priset är 695 kr (oberoende av påstigningsplats). Rabatt 100 kr för barn upp till och med 12 år. Avresande från Sundsvall köper biljett i kassan hos oss på Bokia. Begränsat antal platser. Med reservation för eventuella ändringar.

Välkommen att följa med på en trevlig resa!

Lennart bergström
Bokhandlarn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar